03 July 2010

PROJEKT "Vánoce bez násilí" - PROJECT "Bloody Christmas"




MORE INFORMATIONS - VÍCE INFORMACÍ NA http://www.goveg.cz/bloodychristmas/cz/index.jsp ... http://www.goveg.cz/bloodychristmas/index.jsp
Vánoce bez násilí - Bloody Christmas
A few days before Christmas Eve, vats with living carp appear everywhere around the Czech Republic, Poland, and Slovakia. It is a tradition that people either have fish slaughtered in streets or buy them alive to kill them at home.

It is difficult to believe that the time we labelled as time of compassion is actually time of pain, fear, struggle, ilness and often violent and painful death... Take your time and experience the Christmas paradox.


Vánoce jsme nazvali svátky klidu, míru a lásky. Tyto svátky jsou dnes ale bohužel také obdobím bolesti, strachu, boje o přežití, nemocí a smrti, které způsobujeme kaprům - cítícím živým bytostem. Zamyslete se nad tímto vánočním paradoxem a položte si otázku, zda nechcete letos oslavit raději Vánoce bez násilí.

Co můžete udělat? Vánoce bez násilí!
1. Nekupujte kapra. Čím více jich lidé koupí letos, tím více jich bude v příštích letech takto trpět.

2. Nepouštějte je do řeky ani do rybníka. Po všem, co zažili, jsou zranění, nemocní, hladoví, oslabení a neschopní přežít v přirozeném prostředí. Jejich smrt by byla pomalá a bolestivá. Pamatujte též na bod 1.

3. Protože i produkce jiných živočišných produktů, jako je maso, mléko nebo vejce, v sobě nese utrpení zvířat, zkuste si na Vánoce dopřát ryze veganské menu. Navštivte místní prodejnu zdravé výživy a objevte chutné a etické alternativy rostlinného původu


What can you do?
Take Action
Fortunately, there are some things you can do in order to help end the Christmas massacre of carps.

Spread the word
Write a letter
Take pictures
Take action
Report maltreatment
Order leaflets