03 July 2010

PROJEKT Ochránci Hospodářských Zvířat - PROJECT OHZ




PROJEKT Ochránci Hospodářských Zvířat - PROJECT OHZ

MORE INFORMATIONS - VÍCE INFORMACÍ NA http://www.ohz.cz/index.php

Občanské sdružení ohz – ochránci hospodářských zvířat bylo založeno 6.1.1999 z iniciativy Marcely Frei, tehdejší aktivistky VgT (Spolku proti fabrikám se zvířaty) Švýcarsko.

Jsme nepolitická a nenáboženská organizace bojující pomocí osvěty proti živnostem spojenými s trápením zvířat v zemědělství a v pokusných laboratořích jednak z hlediska zvířat, z hlediska konzumentů a z hlediska ochrany životního prostředí.

Nekompromisně odmítáme každý trýznivý chov a využívání zvířat, jež je spojeno s jejich utrpením. Zaměřujeme se mimo jiné i na propagaci veganského stylu života, jakožto životního stylu, který nejenom zdravotně, ale také eticky, duchovně a morálně přispívá k soucítění člověka se zvířaty a nenásilí.

Naše práce je realizována především prostřednictvím internetových stran a zpráv ve Zpravodaji spolku. Veřejná pozornost je upoutávána informačními stánky, protestními a letákovými akcemi proti objektùm, v nichž jsou zvířata trýzněna a odhalováním zlořádù a intrik agromafií a mafií v oblasti „výroby“ masa a s nimi zapletených úřadů. Dále se zajímáme o stavbu nových velkochovù – fabrik se zvířaty a o neúčinnost Zákona na ochranu zvířat.

Na základě našich zkušeností jsme došli k závěru, že v otázce ochrany zvířat nelze účinně bojovat právními prostředky, protože zákony slouží především ke krytí všech osob prosperujících z živočišné produkce, proto se naše činnost zaměřuje na osvětu široké veřejnosti, hlavně potom u dětí a mladých lidí, kteří jsou v těchto ohledech otevřenější.

Vytyčili jsme si náročné cíle, které se snažíme realizovat. Jedná se o osvětové projekty, které mají seznámit obyvatele České republiky se skutečnou realitou masného, vaječného a mléčného průmyslu a jejich škod na zdraví obyvatel, týráním zvířat, ničením životního prostředí a nedodržováním nedostačujícího Zákona na ochranu zvířat. Hlavním cílem je dostat do podvědomí všech obyvatel fakt, že konzumace masa, mléka a vajec škodí nejen jim, ale způsobuje nepředstavitelné týrání a utrpení zvířat na celé planetě.

I když se zabýváme hlavně tzv. hospodářskými zvířaty, působíme také v oblastech proti chovu, zabíjení a zneužívání kožešinových zvířat, ale i proti krutým pokusům na zvířatech.

V září roku 2000 spolek ohz začal působit aktivně a vydáním své tiskoviny – Zpravodaje ohz v desetitisícovém nákladu - se tak zařadil na Českou scénu organizací za práva zvířat.