04 May 2011

HŘBITOV NA TALÍŘI

Kniha je určena především vegetariánům/veganům, ovšem i člověk stravující se "zcela normálně", v ní může najít zajímavé informace ohledně přidávaných látek. Dovolím si citovat z obalu knihy : ,,Unikátní příručka uceleně popisuje používání živočišných surovin v potravinářství, v kosmetice i v oděvní průmyslu a dalších oblastech. Věděli jste, že do jídla se dává rozemletý hmyz jako barvivo, žaludky telat se používají k výrobě sýrů, krev do zákusků a lidské vlasy do pečiva ? A jak se využívají zvířecí střeva, placenty a mozky ? Tato kniha vám poradí, jak se jim vyhnout !". Kniha není nikterak dlouhá (cca 140 stran) a navíc ve formátu A5. Na prvních 50 stránkách vás autor s touto problematikou stručně seznámí. Na těch zbylých jsou pak abecedně řazeny látky živočišného původu (na něž si jakožto vegetarián/vegan tudíž musítě dát pozor) a také naopak ty, které si s těmi živočišnými můžete splést. Pozor, budete zřejmě trochu v šoku z toho, co všechno ze zvířat či hmyzu jíte, aniž by jste věděli...