24 July 2010

DO IT YOURSELF - A Handbook for Changing Our World




Do It Yourself: A Handbook for Changing Our World

Do you really want to change the world? If the answer is YES, then this book shows you how.

Leading a sustainable and truly radical life encompasses a whole variety of things that challenge the mainstream. This book shows how we can make real changes to the way we live. In simple steps, it describes how you can create sustainable and equitable ways of living that can help transform not just your own life, but the society around you.

The book weaves together analysis, stories, experiences, and practical guides, examining nine different areas where people are transforming their lives and society---right here and now.

Accessible and informative, this DIY handbook brings alive the rich potential of grassroots activism and shows how we can work together to create just, equitable, and sustainable societies.

Covering everything from cultural activism to health, autonomous spaces, food, alternative media, popular education, and direct action, it shows you how to:

set up a housing cooperative do a workshop on climate change build a passive solar heating system start an independent media project set up a social center make interventions in the urban landscape that are funny and inspiring and lots more!

21 July 2010

ORGÁNOVÉ HODINY


Orgánové hodiny aneb proč je nám tak přesně v tenhle čas...


Organismus člověka podléhá mnoha rytmům, dennímu rytmu, měsíčnímu rytmu, hodinovému rytmu, ročnímu rytmu a i rytmu s daleko delšími periodami, periodami desetiletými i staletými. Patrně celé lidstvo podléhá určitým staletým rytmům a také pulsace vesmíru je rytmem, na který jsme však dosud nedohlédli. Číňané, kteří po tisíce let studovali přírodní jevy a přírodní zákony, nerozlišovali mezi dynamikou přírody a dynamikou lidského organismu. Nejbližším měřítkem času pro člověka jsou hodiny. Člověk žije z hodiny na hodinu. Každou hodinu se mění stav jeho organismu a tuto skutečnost vyjádřili Číňané v tzv. orgánových hodinách.

V tzv. orgánových hodinách vyjádřili Číňané skutečnost, že sílu biorytmu lze nejlépe sledovat při průběhu nemocí. Při každé chorobě dochází během dne ke kolísání příznaků. Např. žlučníkové záchvaty jsou nejčastější v noci, srdeční záchvaty pak kolem poledne.

23.-l. hodina
Začíná pracovat žlučník. Ti, kdo mají se žlučníkem potíže, se obvykle v tuto dobu budí nebo nemohou spát.
l.-3. hodina
Aktivují se játra. V této době nastává útlum (nejnižší okysličení mozku), proto je třeba zvýšit pozornost např. při cestování. V tuto dobu se rovněž budí žlučníkáři, protože játra a žlučník jsou párové orgány. Nedoporučuje se pít alkohol, kouřit, požívat tuky, kávu.
3.-5. hodina
V činnosti jsou plíce, proto se v tuto dobu budí kuřáci, astmatici, nemocní na průdušky, s rýmou a se záněty cest dýchacích. V této době také člověk pociťuje největší strach a úzkost. Každá maličkost nabývá obrovského významu.
5.-7. hodina
V nejvyšší činnosti je tlusté střevo. Doporučujeme navyknout si v tuto dobu na vyprazdňovaní, vyhýbat se stresu a spěchu. Probouzet se je třeba postupně, neboť nemocní lidé se právě v tuto dobu cítí velmi špatně.
7.-9. hodina
Dostává se do činnosti žaludek. Velmi důležité je v tuto dobu konzumovat vitamíny. Tělo potřebuje být v teple, proto není vhodná studená sprcha nebo koupel.
9.-11. hodina
V činnosti je slinivka břišní a slezina, nedoporučuje se požívat alkohol! Vhodné je ovoce, med (je to jediná denní doba, kdy je tělo schopno strávit sladkosti). Vyhýbat bychom se měli přílišné fyzické činnosti, avšak můžeme podávat vysoké duševní výkony.
Kolem 11. hodiny nastává dopolední výkonnostní vrchol.
11.-13. hodina
Doba aktivní činnosti srdce. Není dobré je zatěžovat velkým množstvím potravy. Nastává mírný útlum, pozor na úrazy! Vhodná je procházka nebo krátký spánek.
13.-15. hodina
V nejvyšší činnosti je tenké střevo. V této době se snižuje citlivost zubů (vhodná doba na zákrok zubního lékaře.). Začíná se zvyšovat fyzická aktivita.
15-17. hodina
Nejvíce pracuje močový měchýř. Dobré je pít bylinkové čaje, sportovat. Trávicí systém je schopný přijmout vydatné jídlo, aktivita stoupá a dosahuje druhého výkonnostního stupně.
17.-19. hodina
V činnosti jsou ledviny. Velmi potřebné je vyloučit vše, co jim škodí - tuky, cukr, sůl, limonády, chemikálie, káva, alkohol, chlad, stresy.
19.-21. hodina
Do činnosti se dostává obal srdce - krev. V této době člověk velmi dobře vnímá. Je to čas vhodný pro poslech hudby a divadelních her, ale také nejúčinnější pro působení antibiotik nebo pro aplikaci krému na bolestivá místa.
21.-23. hodina
V době činnosti "tří zářičů" tělo se připravuje na spánek, proto bychom neměli činit nic pro jeho aktivaci. Nekouříme a vynecháme jídlo.

19 July 2010

VEGAN RECIPES - Cruelty Free Hedgehogs - VEGANSKÉ RECEPTY




VEGAN RECIPES - Cruelty Free Hedgehogs - VEGANSKÉ RECEPTY

GREEN (2009) - ZELENÁ (2009)







GREEN (2009) - ZELENÁ (2009) DOCUMENTARY - DOKUMENT
WATCH ON LINE - GREEN (2009) - ZELENÁ (2009)


EN - This is not a documentary for the faint-hearted but it is a documentary that should be viewed by as many people as possible. Winner of Best Documentary Short in the recent Durango Independent Film Festival, and directed by Moez Moez, "Green" documents the last hours of a female orangutan's life.
She is first seen packed into a duffel bag, her head bumping from side to side as she is driven in the back of a pickup truck. She is taken to a clinic but it is too late to save her. It is almost as though the life is being sucked from her as her environment is destroyed. She becomes just another victim of deforestation and palm oil plantations.

The film portrays the beauty and diversity of Green's once lush ecosystem through from elephants, a variety of primates to dragonflies. However the loggers soon move in and the destruction commences.
The documentary tracks each of the threats that orangutans face - from the timber industry supplying the exotic furniture trade or the pulp and paper market through to the palm oil industry feeding the insatiable demand for food, cosmetics and biodiesel. The illegal pet trade thrives in the middle of the destruction. The film also documents the soul-destroying situation of wild animals in captivity.

It pulls no punches. We cannot absolve ourselves from it as it is us, the global consumers, who are the cause. A list of "credits" at the end of the film runs through not only the various companies involved along the supply chain but finishes pointedly on "the consumers around the world." Unfortunately this is one credit where you won't want to take a bow.
“Green” is 48 min long, it is available for free download for all private and public screenings. The film is in international version accessible to all nationalities, produced independently and free of all commercial or political attachment. Please don’t hesitate to screen the film wherever you feel appropriate.

CZ - Tento film sleduje jediného orangutana...orangutanku jménem "Green-Zelená" při posledních hodinách jejího života...ukazuje důvody, kvůli kterým tento druh pomalu ale jistě vymírá. Překrásná scenérie indonézských pralesů se zde snoubí s jejich vymicováním a výsadbou palmových platnáží kvůli palmovému oleji a "biopalivům".

Trailer:
http://www.vimeo.com/7701595


Watch online / koukni na to online:
http://laverabestia.org/play.php?vid=1789


Download:
http://www.greenthefilm.com/