02 July 2010

EARTH SAVE ... Vaše moderní vydavatelství


http://www.earthsave.cz/

Poslání EARTH SAVE

EarthSave se zasazuje o přenesení spirituální ekologie do praxe, a sice v těchto následujících oblastech:


+ Celostní obraz světa

Poněvadž všechny ekologické krize mají konec konců svou příčinu v tom, že si lidé nedostatečně uvědomují jednotu všeho živého, je potřebné tento nedostatek odstranit. Teprve tehdy, až lidé dokážou vnímat sama sebe v jednotě se všemi formami života, budou mít praktická ekologická opatření natrvalo úspěch. Proto podporujeme a šíříme celostní obraz světa.
+ Rostlinná výživa

Různé zdravotní a ekologické přednosti vegetariánského způsobu života jsou jednoznačně vědecky prokázány. Podle zprávy World Watch Institutu nemůže žádné jiné opatření tolik přispět k záchraně životního prostředí jako snížení konzumace masa. Humánní společnost začne existovat teprve tehdy, až se zase naučíme, že si musíme vážit i života zvířat a že jim nesmíme způsobovat žádné zbytečné utrpení. Proto podporujeme rostlinnou výživu.
+ Spirituální rozvoj

Pomocí meditace, technik ke zlepšení koncentrace a intuice i dodržováním jednoduchých principů spirituálního života rozvíjí člověk neomezenou radost své duše a poznává svou jednotu s Bohem a stvořením. Jen tak lze nalézt opravdové naplnění, čehož je zapotřebí i z ekologického hlediska, neboť lidé s vnitřním naplněním nemají žádný důvod, aby vykořisťovali přírodu a plýtvali surovinami na zbytečný luxus. Kdo je šťastný ve svém stavu "Být", a nikoliv "Mít", bude spíše svou laskavostí a moudrostí hrát plodnou roli ve stvoření. Proto podporujeme spirituální vývoj.
+ Ochrana zvířat

Zvířata jsou oduševnělí tvorové s osobitými formami důstojnosti, inteligence a krásy. Respekt a láska pro naše bratry a sestry ve zvířecí říši jsou důležitými kroky směrem k harmonickému světu. Proto se aktivně zasazujeme za ochranu zvířat.
+ Celostní péče o zdraví

Správná výživa, půsty, tělesná cvičení, jasná mysl a cílená aplikace přírodních léčebných postupů umožňují stav plného zdraví, který daleko přesahuje pouhou nepřítomnost nemoci a lidem vytváří základ pro vyšší radost ze života. Proto se zasazujeme o celostní péči o zdraví.

Všechna tato závažná témata se vyznačují tím, že u nich nezřídka máme sklon stavět příliš do popředí jejich negativní stránky. EarthSave se chce vydat novou cestou a orientovat se spíše na hledání řešení namísto problémů. To přispěje k tomu, že se spirituálně ekologický život stane vědomým, tvůrčím dobrodružstvím, v němž člověk zase zaujme své pravé místo ve stvoření a bude působit jako nástroj rozvoje božského.


http://www.earthsave.cz