03 July 2010

PROJEKT Otevři Oči - PROJECT Open Your Eyes





PROJEKT Otevři Oči - PROJECT Open Your Eyes


MORE INFORMATIONS - VÍCE INFORMACÍ NA http://www.goveg.cz/otevrioci/index.jsp

O projektu
Jsou zvířata svobodné a cítící bytosti? Nebo jsou pro nás již jen spotřebním zbožím?
Milujeme jedny jako členy rodiny a pojídáme druhé, nad jejichž existencí a smrtí se ani nezamýšlíme. Proč?

Snažíme se tyto otázky pokládat a také nabízíme alternativu. Při různých příležitostech promítáme filmy, jež neukazují záběry šťastných zvířat z reklam, zato však ukazují skutečnost. Podívejte se, jaký život jsme jako lidé připravili některým zvířatům a že to tak být nemusí.

V rámci projektu Otevři Oči si klademe za cíl ukazovat bolavý problém našeho světa – zneužívání zvířat.
Nežijí na světě pro naše chutě, potravu, oděvy ani pro vědecké bádání. Jejich životy nepatří našim potřebám. Přesto je zavíráme do klecí, odepíráme jim všechno přirozené a mrzačíme je na těle i na duši. V okamžiku dosažení tzv. jateční váhy je brutálně zabíjíme na běžícím pásu.

Snažíme se odkrývat vztah mezi praktikami bezmezného využívání zvířat, jež se staly pevnou součástí naší společnosti, a našimi každodenními volbami. Jsme přesvědčeni, že zneužívání zvířat je problémem celé společnosti a že každý z nás má možnost změny ve svých rukou. Nabízíme tak veganství jako alternativu k přesvědčení, že můžeme jiné bytosti jakkoli využívat k našim zájmům.

Vyzýváme vás k zamyšlení, jež není jednoduché. Pokuste se poodstoupit od tradic a postojů většinové společnosti a prociťujte na okamžik pouze za sebe.

Od června 2006 promítáme filmové dokumenty na různých kulturních akcích, jako jsou hudební festivaly a veřejné přednášky. Každý týden také promítáme na Staroměstském náměstí v Praze. Nabízíme materiály a pomoc těm, kteří mají zájem a snažíme se podpořit promítání v jiných městech.