03 July 2010

PROJECT GoVeg - PROJEKT GoVeg










PROJECT GoVeg - PROJEKT GoVeg

MORE INFORMATIONS - VÍCE INFORMACÍ NA http://www.goveg.cz/

V dnešní době je poněkud obtížné dopátrat se všech důsledků našich činů. Přesto jsme za své činy odpovědni. Je-li zlo pácháno za naše peníze, slabá to útěcha pro oběť, že o něm nevíme či nechceme vědět. Je tedy naší povinností zajímat se o to, kam putují naše peníze a co je díky nim umožněno.

Producenti živočišných potravin nám tuto povinnost ztěžují, neboť nemají zájem na tom, abychom věděli a přemýšleli o utrpení, které prožívají zvířata určená pro lidskou konzumaci, či o důsledcích této konzumaci pro životní prostředí a země třetího světa. Nejrůznějším způsobem se proto snaží skrývat skutečnost – jejich „továrny“ jsou pečlivě střežené a na oči veřejnosti se dostanou jen idylické, zavádějící kresby z některých obalů masných a mléčných výrobků.

V této sekci Vám představíme utajovanou historii každodenní večeře většiny Čechů a zároveň Vám nabídneme alternativu. Rozhodnutí je ve Vašich rukou.

Jak do toho
V tržní ekonomice platí pravidlo, že nabídka se řídí poptávkou. Koupíte-li si proto v obchodě maso, mléko nebo vejce, říkáte tím majitelům farem, že o jejich produkty stojíte. Čím méně lidí bude o jejich produkty stát, tím méně se jich bude vyrábět. Čím méně masa, mléka a vajec se bude vyrábět, tím méně zvířat se bude zneužívat a zabíjet. Bude-li se zneužívat a zabíjet méně zvířat, bude se také méně plýtvat zdroji a ničit životní prostředí. Je to vskutku tak jednoduché.

Přechod na veganskou stravu nemusí být otázkou jednoho okamžiku. Nabízíme vám proto následující postupný model. Záleží jen na vás, jak dlouhou dobu necháte plynout mezi jednotlivými kroky. Pokud se na to cítíte, začněte jíst vegansky třeba i ze dne na den – je to bezpochyby ta nejlepší varianta. Navzdory rozšířenému mýtu takový přechod neskrývá žádná zdravotní rizika, pokud dodržíte zásady správné výživy.